IKF
NJSZT IKF
alapítva / founded: 1997
IKF Hírek
HSCFFizetési passzus Magyarországon is

Az OTP Bank a MasterCarddal együttműködésben elsőként alkalmazza Magyarországon a PayPass érintkezés nélküli bankkártyás fizetési rendszert.

A PayPass kártyatechnológiát a MasterCard 2002-ben vezette be, s gyors és biztonságos alternatívát nyújt a kisösszegű készpénzes vásárlások helyettesítésére. A technológia sikerét jól mutatja, hogy 2009. június végére világszerte közel 61 millió PayPass kártya volt forgalomban, az elfogadóhelyek száma pedig elérte a 153.000-et. Az első európai PayPass kártyákat Törökországban bocsátották ki, mára a régió több országában, így Lengyelországban, Szlovákiában, Romániában és Szerbiában is alkalmazzák a technológiát.

Az nfc-technológián alapuló PayPass jó megoldást jelent a gyors fizetést igénylő környezetben, például gyorséttermekben, kávézókban, tömegközlekedési eszközökön, vagy drogériák és mozik pénztárainál.

A PayPass kártyás fizetéskor 3.000 forint összeghatár alatt nem szükséges megadni a pin-ódot, vagy aláírni bizonylatot, ami – a MasterCard adatai szerint – akár 5 másodperc alá is szoríthatja a PayPass fizetési tranzakciók átlagos idejét. Ugyanakkor a PayPass terminál nemcsak érintésnélküli fizetésre alkalmas, hanem hagyományos vásárlási tranzakcióra is, így 3.000 forint feletti vásárláskor automatikusan hagyományos bankkártyás fizetés történik. A bankkártya az OTP bankszámláihoz igényelhető, így a vásárlás közvetlenül a kártyabirtokos számlájáról történik.

Az OTP Bank Multipont Maestro PayPass betéti kártyája egyesíti az érintésnélküli bankkártya és a klasszikus – mágnescsíkos és chipes – bankkártya előnyeit. A plasztikkal világszerte valamennyi Maestro logóval jelölt kereskedői elfogadóhelyen lehet vásárolni, illetve alkalmas készpénzfelvételre a Maestro logóval ellátott bankjegy-automatákon keresztül. Emellett az OTP Bank atm-hálózatában a következő műveletek hajthatók végre a bankkártyával: pin-csere, egyenleg-lekérdezés, telefonkártya-feltöltés, szolgáltatói számlák kiegyenlítése, készpénzbefizetés, szerencsejáték-fogadás és kedvezményes utasbiztosítás. Emellett a bankkártyával továbbra is gyűjthetők Multipontok, amelyek beváltására a Mol töltőállomásokon és shopokban, illetve a CBA üzletekben van lehetőség.

A Multipont PayPass bankkártya október 31-ig az első éves kártyadíj megfizetése nélkül igényelhető az http://www.otpbank.hu/paypass weboldalon és 11 budapesti OTP bankfiókban. A legnagyobb magyarországi hitelintézet tervei szerint idén 15.000 Multipont PayPass bankkártyát bocsát ki, az elfogadóhelyek száma október végére eléri a 350-et. Az induláskor budapesti kereskedői elfogadóhelyeken, elsősorban gyorséttermekben, kávézókban, mozikban, papír-írószer boltokban lesz elérhető a szolgáltatás: a Burger King, a Don Pepe, az Il Treno, a Mc Donald’s, a Vapiano, a Coffee California, a Coffee Heaven, az Inmedio, a Relay, a CBA, a Palace Cinemas és a Pirex üzleteiben.


Nyomtat